nattregnets.png

Om oss

Nattregnets bengaler är en nystartad Ticaregistrerad bengalkattuppfödning i hemmiljö, lokaliserad i Märsta, mitt emellan Stockholm och Uppsala. Vi skaffade vår första bengal 2015, kastraten SGCA GIP MiaTuk Ripazzo, och kort därefter kom Mumindalens Butterfly “Snurran” på foder, då Ripazzo behövde en lekkamrat för att inte riva hela huset ;) Ytterligare några månader senare flyttade Mumindalens Nattregn in, ännu en kastrat, men den absolut charmigaste och mysigaste katten i världen! Därför fick han också ge namn åt vår uppfödning.

Första året med bengalerna koncentrerade vi oss på kattutställningar, men i november 2016 fick Snurran sin första kull, bergochdalbanekullen för MiaTuk: Phobia Phear, Kingda Ka, Wicked Cyclone och Cliffhanger. Sen tog det 1,5 år av studier och förberedelser innan vi kände oss redo för att ta vår första egna kull, i vårt egna stamnamn Nattregnets. Guardians of the galaxy-kullen såg dagens ljus i februari 2018: Star-Lord, Nebula, Rocket Raccon och Groot.

Då bengalen är en relativt ny ras med extremt snäv avelsbas är vi väldigt noga när vi planerar våra kullar, för att hålla våra katter och rasen i sin helhet så frisk som möjligt. Vi följer rekommenderat hälsoprogram för bengaler vad det gäller gentester, provtagningar och hjärtscanning.


TAck!

Ett stort tack till vår vän, mentor och inspiration: Pernilla Ringström, MiaTuk Bengal&Toyger, samt till Lovisa Johansson på Minileo Bengals för allt stöd. Vi vill också rikta ett stort tack till Kungsgarden Cats för deras gedigna arbete för vår ras och för all kunskap ni delar med er av. Och sist men inte minst: Föreningen Bengalkatten, som ständigt arbetar för att stötta och utbilda både uppfödare och ägare av dessa underbara katter!