Mumindalens Butterfly "Snurran"

hona
Född: 15 juli 2015
marble N 22
mor: Mumindalens kisella
far: Boholdt fascination

Mumindalens Butterfly, "Snurran", kom till oss på foder som sällskap till vår bengalkastrat Ripazzo, då han behövde en lekkompis med samma energi som honom själv. Vid 1,5 års ålder var det dags för hennes första kull - Mia Tuks Bergochdalbanekull - och därefter gick hon över i vår ägo, för att bli vår första avelshona. Hos oss har hon nu fått två kullar: Guardians of the galaxy-kullen - som föddes 27 februari 2018, och Monster-kullen - födda 8 mars 2019.

"Snurran" är PK-def och PRA-b n/n, HCM-scanning 170428 samt 180522 var utan anmärkning.

Hennes rödbruna trefärgskombination och supermjuka päls gör att hon får bra kontraster och vackert mönster vare sig ungarna blir marble eller spotted, och hon bär anlag för lynx. Dessutom är hon en superb mamma så vi ser ingen anledning att pensionera henne än på ett tag :)Minileo Marmalade of Nattregnets "Marmelad"

hona
FÖDD 24 NOVEMBER 2017
SILVERMARBLE NS 22
MOR: MINILEO HONEYBEE
FAR: BATIFOLEURS PELLE OF MINILEO

Marmalade är en inflyttad avelshona från Minileo kattuppfödning i Göteborg. Vi fick vänta i nästan ett år på en katt ifrån Minileo men det var väl värt väntan. Marmalade har ett vackert marblemönster med mycket ljus bagrund, underullen är alldeles vit som sig bör på en silverbengal och i solljus är hon som beströdd av silverglitter.

Vi ser fram emot att vårda Marmalades fina linjer och hoppas finna en robust silverhane att para henne med i framtiden :)


Nattregnets Nebula

HONA
född: 27 februari 2018
svartspotted n 24
mor: mumindalens butterfly
far: sparklerpride loved au boy

Nattregnets Nebula, Näbben, är vår första "behållare" från vår alldeles egna uppfödning! Hon är en framåt tjej som gillar att utforska sina omgivningar. Hon har sin mammas varma trefärgskala men har stora, rödbruna rosetter istället för Butterflys marblemönster, och när hon leker i solen ser det ut som att hon är pudrad med guldglitter. Hon tycker om att busa och leka med de andra katterna, och har redan visat starka modersinstinkter genom att ta hand om sina småsyskon. Som vi trodde, med tanke på hennes gener, håller hennes ögon nu på att bli gröna istället för den guldbruna färg de haft under hennes första levnadsår, och hennes öron blir små och välplacerade, enligt standarden.